Σελίδες

19/6/11

Ενιαίο ψηφοδέλτιο ( Πρόταση υπό διαμόρφωση )

Παρακαλούμε μπορείτε να καταθέσετε την πρότασή σας σχετικά με το ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Καταθέστε την πρότασή σας υπό μορφή σχολίου. Για να διαμορφωθεί μια πρόταση θα πρέπει όλοι να καταθέσουμε προτάσεις ή να αναδείξουμε αδυναμίες και αντιφάσεις άλλων προτάσεων. Όταν κατατεθεί ένας αξιόλογος αριθμός προτάσεων και η συζήτηση προχωρήσει θα γίνει μια πρώτη σύνθεση των απόψεων και θα εμφανισθεί μια υπό διαμόρφωση πρόταση. Στόχος είναι μια τελική πρόταση, που θα ζητήσει την υποστήριξη των συναδέλφων και θα κατατεθεί στη γενική συνέλευση.

5 σχόλια:

  1. Apokleiete oi uparxouses parataxeis na dextoun to eniaio psiphodeltio.
    To pio pithanon einai i kinisi sas na periopoiithei kai na xaraktiristei san diaspastiki energeia tou kladou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βασικό πρόβλημα σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι η κατάρτησή του. Όταν για πρώτη φορά συζητήσαμε την πρότασή μας τέθηκε το θέμα: θα είναι αναλογικό ή πλειοψηφικό. Κατά τη γνώμη μου, ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να απαρτίζεται από αντιπροσώπους που θα έχουν εκλεγεί από κάθε σχολείο από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Αν υποθέσουμε ότι ορίζουμε δύο αντιπροσώπους από κάθε σχολείο, προκύπτει το ερώτημα: τι θα γίνει, άν κανείς δεν ενδιαφέρεται, ενώ σε κάποιο άλλο σχολείο πιθανόν να ενδιαφέρονται περισσότεροι από δύο;
    Μια πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η εξής:
    Οι θέσεις που θα μένουν κενές να καλύπτονται απο τους επιπλέον ενδιαφερόμενους, που δεν ψηφίστηκαν στο σχολείο τους, ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που έλαβε ο καθένας.
    Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να κατατεθούν και άλλα ερωτήματα όπως αυτό και επίσης πιθανές λύσεις.
    Κάποιος σχολίασε την πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο ως εξής: Το θέμα έχει λυθεί από παλιά και δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε τέτοιες προτάσεις. Επειδή η ομάδα μας δεν έχει συνδικαλιστική εμπειρία, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άποψη αυτών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Κώστα,
    Το Θέμα δεν είναι να δεχτεί κανείς το οτιδήποτε εκ τών προτέρων. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η μαζικοποίηση της συνέλευσης και η έκφραση της θέλησης της πλειοψηφίας των συναδέλφων. Αν είναι να αλλάξει κάτι, θα αλλάξει από τα κάτω.

    Και κάτι ακόμα. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε τους συναδέλφους που ανήκουν σε κόμματα. Ας κατέβουν ατομικά δηλώνοντας αν θέλουν και την κομματική τους προτίμηση. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να λειτουργεί το σωματείο σαν να είναι βουλή. Με τίς κομματικές παρατάξεις να μεταφέρουν τον ξύλινο λόγο των κομμάτων και να προσπαθούν να το καπελώσουν. Ο παραταξιακός συνδικαλισμός ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.

    Το σωματείο είναι ο χώρος μας απ' τον οποίο όμως εμείς λείπουμε. Ας ενεργοποιηθούμε για να τον ξανακαταλάβουμε. Με τον ίδιο τρόπο που ο λαός διεκδίκησε και ουσιαστικά ξαναέκανε δημόσιο τον χώρο των πλατειών ανά την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ίδια τα κόμματα για να μη διαλυθούν, χρησιμοποιούν στο εσωτερικό τους ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ εμποδίζουν διχαστικά το λαό να το χρησιμοποιεί, σε ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους, στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές! Ως πότε;
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
    http://enieopsifodeltio.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΥΡΙΟΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΕΝΙΑΙΟ του Ρήγα, του 1821 (3 πρώτες εκλογές-3 πρώτα Συντάγματα) και ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ συλλόγων. ΓΙΑΤΙ να μη ρωτήσουμε το ίδιο το λαό πώς θέλει να αναδείχνει τους εντολοδόχους του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή